Onze evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Han Thie Music Memory – Claptunes & Friends

2 oktober 2022 om 14:30 - 18:00

Bijzonder concert in Hofsteenge in Grolloo
Eerbetoon Claptunes en vrienden aan bassist Han Thie

Een bijzonder concert, zondag 2 oktober in zaal Hofsteenge in Grolloo. Vrienden, oud-bandleden en muziekliefhebbers brengen met de Eric Clapton-tribute band Claptunes een muzikaal eerbetoon aan de in december 2021 overleden bassist Han Thie. Met een lach, een traan en vooral heel veel muziek wordt het leven van de in Drenthe even geliefde als roemruchte muzikant herdacht en gevierd.

Han Thie…wie uit de muziekwereld in Drenthe, Groningen en de Achterhoek kende hem niet? Bassist, geluidsman, droogkloot, vader, opa, maatje en vriend. Nuchter, betrokken, gedreven, passievol en met de nodige humor leefde hij zijn leven.
Han speelde door de jaren heen in diverse bands als Catfever en Living Legends.
Hij was de laatste jaren bassist van Claptunes, de band die de muziek van Clapton laat herleven. Niet als een standaard tributeband, zoals er tegenwoordig zoveel zijn. De originele songs van Clapton, Cream, Blind Faith en Derek and the Dominos zijn het uitgangspunt, maar krijgen ongemerkt altijd een eigen Claptunes-sausje, met veel ruimte voor improvisatie en  dynamiek.

Normaal
Dat Han Thie in de Achterhoekse Claptunes speelde, was het gevolg van zijn jarenlange werk als geluidstechnicus voor Normaal. Han woonde al die tijd in de Achterhoek en werd aldaar een bekendheid in de regionale muziekwereld. Zo kwam hij in contact met gitarist/zanger Stef Woestenenk en Henk Buiting, samen begonnen zij Claptunes.
Han en zijn vriendin Anke keerden terug naar het hoge noorden, eerst naar Oost-Groningen, later verhuisden zij naar Grolloo. In Grolloo vonden ze hun thuis.
Dat Han ondanks de afstand Claptunes trouw bleef, zegt genoeg over het plezier dat hij had in deze band.

Bluesconcert voor iedereen
Voor Claptunes is het fijn om voor hun goede vriend en bassist een speciaal concert te kunnen geven in Grolloo. Het repertoire van Claptunes zal daarin centraal staan. Maar ook zullen enkele vrienden en oud-bandmaatjes van Han Thie op deze zondagmiddag naar Hoftsteenge komen om samen met Claptunes enkele voor Han speciale songs te spelen.
Het wordt een bijzondere middag voor iedereen die Han Thie een warm hart toedraagt. Maar ook degenen die hem niet gekend hebben zijn meer dan welkom om dit concert bij te wonen.

Claptunes & Friends
Zondag 2 oktober, zaal Hofsteenge in Grolloo.
Zaal open: 15.00 uur
Entree: vrije gift tbv ‘Stichting Ambulance Wens’

Gegevens

Datum:
2 oktober 2022
Tijd:
14:30 - 18:00

Bestel hier online tickets.