Onze evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Blues Caravan 2019

29 september 2019 om 17:00

De Blues Caravan blijft rollen. In een veranderende muziekindustrie kun je vertrouwen op Ruf’s jaarlijkse revue-tour als de gouden standaard voor moderne blues. Dit jaar – net als elk jaar sinds de eerste trektocht in 2005 – kun je een avond vol house-rockende livemuziek verwachten, aangezien drie unieke artiesten het podium betreden in clubs in de VS en Europa. Het is je eerste glimp van de populairste tips van de scène, voordat ze supernova’s worden. Met alumni uit het verleden die Samantha Fish, Oli Brown, Joanne Shaw Taylor en Mike Zito omvatten, spreekt het glinsterende track-record van de Blues Caravan voor zich. Dit jaar, terwijl de lichten van het huis uitgaan, maak je klaar om te schreeuwen en te stempelen voor een driedubbele rekening die de Blues Caravan-folklore zal passeren. Hier zijn je nieuwe favoriete artiesten …

Ina Forsman is geen onbekende voor iedereen die serieus bezig is met moderne blues. De in Finland geboren belter verlichtte de Blues Caravan in 2016, toen we voor het eerst haar verbluffende rokerige stem en het materiaal van het veelgeprezen debuutalbum van dat jaar hoorden (door Classic Rock “joyous” genoemd). Dit keer keert Ina terug naar de Caravan met de sprekende ratelende soul-, blues-, Latin- en acid-jazz-smaken van haar aankomende tweede album, been Mean To Tell You. “Ik breng een aantal liedjes die nog niet zijn gehoord,” zegt ze, “evenals enkele funky verborgen schatten van vroeger. Het wordt een eenmalige reis, vol rauwe vrouwelijke kracht.

“En ze zijn niet veel krachtiger dan Ally Venable. Deze Lone Star State gunslinger voegt haar moderne draai toe aan het trotse erfgoed van de blues van Texas en heeft tal van onderscheidingen gewonnen voor haar burn-it-down gitaarstijl en de originele nummers van haar recente release van Puppet Show. Nu, terwijl ze de Blues Caravan 2019 oplicht – mogelijk ondersteund door de locomotiefritmesectie van Roger Innis (bas) en Elijah Owings (drums) – loop je nieuwsgierig binnen en vertrek je als een bekeerling. “Ik ben verheugd om mijn show en mijn door Texas beïnvloede gitaar-achtergrond mee te brengen naar deze Blues Caravan,” zegt Ally. “Als ik live speel, wil ik contact maken met mensen en hun problemen loslaten.

‘Er moet iets in het water zijn in Belgrado. De Servische hoofdstad heeft ons al Ruf-legende Ana Popovic gegeven – en Katarina Pejak belooft hetzelfde effect te hebben. Met haar soulvolle pianospel, pure jazz-vocale en sneak previews van het materiaal dat op haar aanstaande door Mike Zito geproduceerde album zal verschijnen, heeft deze afgestudeerde student uit Berklee College Of Music het publiek in haar hand. “Mijn shows bieden een mix van blues, country, jazz en rock-‘n-roll verpakt in een piano-aangedreven geluid,” zegt Katarina. “Tussen mij en de andere twee dames krijgt het publiek een 360-tour rond het kruispunt waar blues andere genres ontmoet.”

 
Aanvang 15:00 uur
Zaal open: 14:30 uur
Entree: € 15,-

Reserveren kan via 0592-501226 of info@hofsteengegrolloo.nl

Gegevens

Datum:
29 september 2019
Tijd:
17:00

Bestel hier online tickets.