Onze evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sunday Blues – Krissy Matthews

30 april 2023 om 14:30 - 18:00

Krissy Matthews werd geboren op 25 mei 1992. Zijn vader is een Engelsman en zijn moeder een Noorse. Toen Krissy op achtjarige leeftijd zijn eerste gitaar kreeg, had hij de muziek al te pakken. Hij was nog maar twaalf jaar toen hij samen met John Mayall And The Bluesbreakers optrad op het Noorse Notodden Bluesfestival. Het leverde de jonge knaap heel wat aandacht en promotie op door interviews met de nationale radio en pers in Noorwegen.Terug in de UK richtte hij zijn eerste band op. Krissy Blues Boys was de naam en lokaal waren ze goed bekend vanwege hun vele optredens. In 2005 verscheen ‘Influences’, het debuutalbum van de toen nog maar steeds dertien jaar oude Krissy Matthews.

Hij maakte dat power bluesrock album samen met vader Keith Matthews op bas en Mark Freeman op drums. In 2006 tekende hij een platencontract in Noorwegen. In februari 2007 verscheen de opvolger ‘No Age Limit’ en dat album kreeg ook aandacht buiten Scandinavië. Er volgden optredens op festivals in Frankrijk en in Engeland werd hij uitgenodigd door zijn groot idool Jeff Healey om samen met hem podium te delen. De twee songs die Jeff samen met Krissy speelde zouden Healey’s laatste twee live songs worden in de UK. Een tour in de rest van Europa volgde als openingsact voor Robben Ford. Het derde album ‘Allen In Reverse’ verscheen in 2009 en werd overal goed ontvangen en Matthews ging ook in Polen touren. Daarna volgden nog een paar uitstekende albums, zoals ‘Hit The Rock’ in 2011, ‘Scenes From A Moving Window’ in 2015 en het live album ‘Live At Freak Valley’ in 2017. Krissy heeft maar liefst in vijftien landen opgetreden. Hij stond op de planken met John Mayall, Walter Trout, Joe Bonamassa, Joe Satriani, Ten Years After, Robben Ford, Toto, Beth Hart, Greg Allman en Derek Trucks.

In de coronatijd schreef hij het album ‘Pizza Man Blues’. Er staan negen originele songs op ‘Pizza Man Blues’. Krissy schreef van alle nummers de muziek.

 

Aanvang 15:00 uur
Zaal open: 14:30 uur
Entree: € 17,50 p.p.
Reserveren kan via 0592-501226 of reserveringen@hofsteengegrolloo.nl

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
30 april 2023
Tijd:
14:30 - 18:00

Bestel hier online tickets.