Onze evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sunday Blues – Sean Webster UITVERKOCHT

19 februari 2023 om 14:30 - 18:00

Het leven van een jonge Sean Webster veranderde dramatisch toen een vriend hem de muziek van de bluesgrootheden voorstelde. De drie koningen, Albert, BB en Freddy, evenals Robert Cray, Buddy Guy, Gary Moore en de belangrijkste reden voor Sean om gitaar te spelen, de legendarische Eric Clapton. Seans passie voor gitaar en zijn toewijding aan muziek is sindsdien uitgegroeid tot een bijna koortsachtige obsessie. Die honger naar muziek heeft geleid tot de creatie van zes studioalbums en heeft Webster meegenomen op een tourend leven door Amerika en Europa, waarbij hij veel van de Blues-Rock-scènes op toonaangevende podia en festivals heeft meegemaakt.

Webster’s direct herkenbare stem in combinatie met zijn oprechte melodieuze gitaarspel is de functie geworden van al zijn albumreleases. Zowel Webster’s blues-verbogen gitaarlicks als verweerde soul-shouter-vocalen worden altijd hartstochtelijk gezongen over strak gearrangeerde nummers.

Music News had dit te zeggen over de talenten van Webster.

“Ik heb niemand gehoord met een stem als Sean Webster; het is een wonder dat hij niet wordt geprezen als een blues-superster.”

Webster is nooit iemand geweest die de nieuwste trend volgt en nooit buigt voor bluespurisme. Zijn hart wordt stevig op zijn mouw gedragen, persoonlijke beproevingen uitgebracht in de vorm van liedjes die zijn band met zijn publiek creëren. Een sterke bluesader loopt door de originele muziek van Webster, zonder concessies te doen aan de noodzaak om een ​​moderne benadering en geluid te behouden. Zo creëerde je zo’n sympathieke en luisterbare artiest, die herhaaldelijk moet worden beluisterd. Dat brengt ons bij de nieuwste release ‘Three Nights Live’.

Elke artiest heeft een definitief live-album in zijn catalogus nodig. Waar de sterren op één lijn staan, is het juiste publiek aanwezig om de artiesten te inspireren, de juiste set nummers, de chemie van de bandleden die op alle cilinders schiet. ‘Three Nights Live’ is het hoogtepunt van die factoren voor Sean Webster en zijn band.

Opgenomen gedurende drie nachten in maart 2019 ziet ‘Three Nights Live’ Sean en zijn fantastische band zich een weg banen door een aantal van zijn uitstekende originele materiaal. Veel van de uitgevoerde nummers zijn afkomstig van de veelgeprezen albums ‘Leave Your Heart At The Door’ en ‘See It Through’.

Dit live-album zou niet compleet zijn zonder een handvol uitzonderlijke coveruitvoeringen van Sean. ‘Three Nights Live’ bevat John Mayers ‘Slow Dancing In A Burning Room’ en ‘Til Summer Comes Around’ van Keith Urban. Beide prachtige vertolkingen die zijn ongelooflijke stem laten zien, een instrument dat in staat is tot zowel kracht als delicate emotionele expressie. Sean’s band volgt hun bandleider door deze nummers en de rest van de uitvoeringen met bijna telepathische vaardigheden.

Om deze audio-bliksem in een fles vast te leggen, deed Sean een beroep op de opname-expertise van Superfly Studios en zijn vaste ingenieur Andy Banfield. Voor de mix- en masteringrol deed Webster een beroep op het bekroonde ‘House Of Tone’s Wayne Proctor.

Vanaf de opening van ‘Give Me The Truth’ tot de laatste reactie van het publiek op het laatste nummer ‘You Got To Know’ is de luisteraar verslaafd en meegenomen op menig emotionele reis. De aanwezigen op die drie avonden wisten dat ze naar iets uitzonderlijks luisterden. De uitvoeringen werden in al hun glorie vastgelegd, precies zoals Webster het bedoeld had; met zichzelf en band die hun harten uitspelen.

Sinds de release van zijn debuutalbum tot en met dit laatste live-album heeft Sean Webster een solide reputatie opgebouwd als een van de beste live artiesten en zangers van de moderne bluesrockscene.

 

Aanvang 15:00 uur
Zaal open: 14:30 uur
Entree: € 17,50 p.p.
Reserveren kan via 0592-501226 of reserveringen@hofsteengegrolloo.nl

 

Gegevens

Datum:
19 februari 2023
Tijd:
14:30 - 18:00

Bestel hier online tickets.