Onze evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Binnen Blues Festival – Cuby + Blizzards Museum

11 november 2023 om 18:00 - 23:59

De tiende editie van Binnen Blues in Grolloo vindt plaats op ZATERDAG 11 NOVEMBER. Kruis die dag aan in uw agenda, want Binnen Blues 2023 mag je niet missen. Vier acts zijn vastgelegd. En niet de minste.

Ralph de Jong

 

Ralph de Jongh komt met zijn band naar Binnen Blues in café-restaurant Hofsteenge in Grolloo. Hij werd in 2004 ontdekt door Harry Muskee, die hem uitnodigde als voorprogramma in een van zijn theatertours. Daarna ging het snel met Ralph. Hij speelt overal in het land, trad al regelmatig in Grolloo op en er verschenen tot nu toe talrijke studio- en live-albums.

RDJ is voornamelijk een solo songwriter die complete nieuwe songs brengt met afgewerkte vorm, melodie & tekst die nooit eerder zijn opgenomen of opgeschreven voordat ze zijn gezongen en gespeeld. Compleet betekent dat tekst en muziek blijven zoals ze zijn opgenomen.

Ben Poole

De tweede act die werd vastgelegd is Ben Poole (foto onder). Deze gitarist is in de blueswereld bepaald geen onbekende. De Engelsman staat bekend als één van de meest enerverende jonge blues/rock-artiesten. Poole komt met zijn band naar Grolloo en zal ongetwijfeld de handen vele malen op elkaar krijgen.

“Truly astonishing” – Classic Rock Magazine
“F***ing amazing!” – Jeff Beck
“A REALLY good player” – Gary Moore
“So amazing!” – Beth Hart
“Killer!” – Kenny Wayne Shepherd
“Unbelievable!” – Richie Kotzen
“Exudes class & prowess” – Guitar Techniques Magazine
“Ben Poole is the full package” – Maverick Magazine
“Definitely one to watch” – Guitarist Magazine
“A really fresh sound and style” – Paul Jones (BBC Radio 2)
“This is a young man to look out for as he is no doubt a rising talent” – Blues Matters Magazine

Als je commentaren als de bovenstaande hoort van enkele van de grootste gitaristen van de vorige eeuw, enkele van de meest gerespecteerde blues/rock/soul-artiesten in de wereld van vandaag en enkele van de toonaangevende tijdschriften en radiopresentatoren in Europa, dan weet je gewoon dat ze iets heel bijzonders hebben gehoord. De tweeëndertigjarige Ben Poole wordt momenteel beschreven als een van de meest opwindende Rock, Blues & Soul-artiesten die sinds lange tijd uit het Verenigd Koninkrijk komt!

Luca Holkenberg & Uncle Rudi

14 jaar jong, en dán al kunnen zeggen dat je mocht jammen met bekende bluesmuzikanten.
En niet de minsten !
Met John Primer & the Real Bluesband, Danny Bryant, en Toby Lee om er een paar te noemen.
BluesRock Festival Tegelen, Swing Wespelaar, Culemborg Blues Festival, Southern Blues Night Heerlen hadden reeds de eer om Luca Holkenborg, want om hem draait het, op hun podia te zien.

Inmiddels heeft hij een 4-tal enthousiastelingen om zich heen verzameld, en daarmee is de band Luca & Uncle Rudi geboren.
Er is al flink gerepeteerd, en we kunnen concluderen dat de band uitkijkt naar live optredens!

Voor dit jaar staan er al de nodige festivaloptredens in de agenda, alsmede diverse supports voor tal van gerenommeerde buitenlandse bands.

De toekomst van de blues in Nederland lijkt verzekerd !

Bluesstruck

De Blues slaat in als bliksem en raakt je tot op het bot. Bluesstruck is een Bluesband uit Zevenbergen bestaande uit een drummer, bassist, toetsenist en zanger/gitarist. Het repertoire van de band is erg divers en bestaat voor een groot deel uit eigen Bluesnummers, waarin ook invloeden van Rock ‘n’ Roll, Funk, Jazz en Reggae te herkennen zijn. Tevens speelt de band een aantal arrangementen en covers van muzikanten als Muddy Waters, Howlin’ Wolf en Stevie Ray Vaughan. Sinds de oprichting in 2017 staat de band in verschillende cafés en op diverse evenementen. Hoogtepunten waren de Bluesroutes in Zeeland, Popelucht festival en Bobpop festival waar ze het podium mochten delen met gerenommeerd muzikant Jan de Bruijn. In het najaar van 2023 brengt de band hun eerste EP genaamd Damned uit dat bestaat uit 4 heerlijke originele Blues nummers. Bluesstruck: Struck by Blues.

Aanvang: 19:00 uur
Zaal open: 18:00 uur
Entree: € 25,00 bij reservering. € 30,00 aan de zaal
Reserveren kan via reserveringen@hofsteengegrolloo.nl of via 0592-501226

Gegevens

Datum:
11 november 2023
Tijd:
18:00 - 23:59

Bestel hier online tickets.