Onze evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

*GECANCELD* Johan Derksen’s Sunday Blues – Bernard Allison *GECANCELD*

30 januari 2022

Johan Derksen’s Sunday Blues:

WEGENS COVID-19 HEEFT BERNARD ALLISON ZIJN GEHELE EUROPESE TOUR GECANCELD. EXCUUS VOOR HET ONGEMAK. WIJ HOPEN Z.S.M. EEN NIEUW DATUM BEKEND TE MAKEN.

Bernard Allison!

 

Bernard Allison is de jongste van negen kinderen van Chicago blues legende Luther Allison. Bernard werd geboren in Chicago op 26 november 1965. De eerste muzikale invloeden kreeg de jonge Allison natuurlijk thuis, waar voornamelijk geluisterd werd naar artiesten als Magic Sam, Otis Rush, T- Bone Walker, Lightnin’ Hopkins, B.B. King en natuurlijk ook naar de muziek van vader Luther. Deze muziek speelde een belangrijke rol in het jonge leven van Bernard en vormde hem als muzikant, maar hij leerde niet alleen van deze oudere muzikanten, ook de jongere generatie zoals Stevie Ray Vaughan, Johnny Winter en Jimi Hendrix trokken de interesse van de jonge man.

 

Toen de knaap tien jaar oud was leerde hij gitaar spelen op het instrument van zijn vader. Luther kocht zijn zoon een Fender Stratocaster op zijn twaalfde verjaardag, maar Bernard werd verplicht eerst de middelbare school af te werken. In 1983 stonden vader en zoon samen op het Chicago Blues Festival en een week later kreeg Bernard een telefoon van Koko Taylor om gitarist te worden in haar band. Hij nam dit aanbod met beide handen aan en bleef drie jaar in Koko haar band. Nadien probeerde Bernard het met zijn eigen band en hij werd ook bandleider in de band van zijn vader, tijdens diens Europese tournees. In 1990 verscheen zijn debuut album ‘The Next Generation’. Het album ging niet onopgemerkt voorbij en in 1995 kon hij een contract tekenen bij het bekende RUF Records. Op dit label verschenen een tiental albums, waaronder de twee heel knappe albums ‘Keeping The Blues Alive’ en ‘Higher Power’. Het live album ‘Energized – Live in Europe’ met bijbehorende dvd mag eveneens tot de hoogtepunten in de carrière van Bernard gerekend worden.

 

Aanvang 15:00 uur
Zaal open: 14:30 uur
Entree: € 15,-

Reserveren kan via 0592-501226 of info@hofsteengegrolloo.nl

Naar aanleiding van de nieuw opgelegde maatregelen vanuit de overheid vragen we vanaf zaterdag 25 september bij binnenkomst van ons bedrijf om een coronatoegangsbewijs voor bezoekers vanaf 13 jaar, vanaf 14 jaar gecombineerd met een geldig ID (Paspoort, Identiteitskaart of Rijbewijs). Alleen bezoekers met zo’n speciaal coronatoegangsbewijs mogen worden toegelaten. Dit werkt met een QR code die je via je telefoon of een print kunt laten zien. Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot onze zaal.

We gebruiken je coronatoegangsbewijs (samen met je ticket en identiteitsbewijs) alleen om je toegang te verlenen tot het optreden en hebben geen inzage in je persoonlijke en/of medische gegevens. Het aanmaken van een coronatoegangsbewijs is gratis. Deze kun je ophalen via de Coronacheck-app als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag hebt.

Gegevens

Datum:
30 januari 2022

Bestel hier online tickets.