Onze evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sunday Blues – Chris Cain

6 november 2022 om 14:30 - 18:00

Chris Cain

Chris was een revelatie op het “Holland International Blues Festival” 2022 in Grolloo!!!!

Chris Cain brengt een soulvolle stoofpot van elektrische blues in Memphis-stijl. Zijn krachtige diepe zang en jazz geïnspireerde, blues gitaar riffs zijn onvergetelijk; uniek van hemzelf, terwijl het doet denken aan de legendarische BB King en Albert King. Als kind bezocht Chris Cain samen met zijn vader concerten van de grote bluesartiesten uit die tijd. Toen Cain in 1987 op de blues scene verscheen met zijn bekroonde debuutalbum, bleek hij al snel het podium te delen en licks uit te wisselen met een paar van die legendes, waaronder Albert King en Albert Collins. Chris Cain heeft een dozijn albums uitgebracht, elk gevuld met soul-stirring songs getrokken uit zijn eigen blues doordrenkte hart. Zijn stijl van blues is onvergetelijk.

Cain groeide op met verhalen over zijn vaders jeugd in Memphis’ Historic Beale Street en woonde zijn eerste B.B. King concert bij toen hij drie jaar oud was. Bluesmuziek werd voortdurend gedraaid op de stereo-installatie thuis en familie-uitstapjes waren vaak uitstapjes naar concerten. Cain herinnert zich: “Ik weet nog dat toen ik een kind was, mijn vader het gras aan het maaien was terwijl de stereo op Muddy Waters stond. Als ik erop terugkijk, was dat best cool! Er speelde altijd muziek bij ons thuis, Ray Charles, B.B. King, Freddie King, Albert King, alle groten.”

Op achtjarige leeftijd leerde Cain zichzelf gitaar spelen en nog voor zijn achttiende begon hij professioneel te spelen. Chris studeerde muziek aan het San Jose City College, en gaf al snel les in jazzimprovisatie op de campus. In de twintig jaar die volgden, zou Cain ook piano, basgitaar, klarinet, alt- en tenorsaxofoon leren spelen. De combinatie van zijn bluesopvoeding en zijn jazzstudies smolten samen tot de verschroeiende gitaarstijl waarmee Chris Cain zich onderscheidt en die hem naar de hoogste rangen van de bluesmuziek heeft gebracht.

 

Aanvang 15:00 uur
Zaal open: 14:30 uur
Entree: € 17,50 p.p.
Reserveren kan via 0592-501226 of reserveringen@hofsteengegrolloo.nl

 

Gegevens

Datum:
6 november 2022
Tijd:
14:30 - 18:00

Bestel hier online tickets.