Onze evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Johan Derksen’s Sunday Blues – KAI STRAUSS

20 februari 2022

Johan Derksen’s Sunday Blues:

KAI STRAUSS!

Aanvullende info: Om toegang tot het evenement te verkrijgen en iedereen zijn/haar veiligheid te garanderen scannen wij de Corona QR code aan de deur! Tevens bent u welkom met een negatieve PCR Test die ten vroegste 48 uur voor de dag van aanwezigheid op het evenement werd afgenomen. Mocht u hierover vragen hebben en of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met onderstaand telefoonnummer.

 

Kai Strauss is al sinds begin jaren negentig een bekende naam onder de Europese bluesliefhebbers. De gitarist en zanger ontdekte zijn passie voor de muziek van Albert King, Buddy Guy, de gebroeders Vaughan en vele anderen als tiener in de jaren 80 en al snel volgden talloze avonden in de lokale bluesjams. Vanaf het midden van de jaren negentig was hij te vinden op podia in heel Europa naast de Texaanse mondharmonicaspeler Memo Gonzalez en vandaag, na meer dan 25 jaar op de weg, wordt Strauss in één adem genoemd met hedendaagse Amerikaanse bluesgitaar heavy hitters.

 

Nu, op 50-jarige leeftijd, bracht hij zijn zesde album uit – toepasselijk getiteld “In My Prime”. Strauss is een ervaren muzikant met een kenmerkende stijl, opgegroeid vanuit het respect dat hij heeft voor zijn idolen.

Hij kent alle pioniers: Guitar Slim, Luther Tucker, alle drie Kings, Otis Rush en Magic Sam.

Je kunt hem aan niemand vastpinnen en toch leven ze allemaal door zijn spel, traditioneel en eigentijds in één.

Strauss begrijpt dat de muziek altijd een verhaal moet vertellen. Op “In My Prime” steekt een eersteklas band een vuur van 70’s funky blues invloeden onder Kai, en zijn oprechte zang en sterke gitaarspel vol stoten van gevoelens en emoties schijnen door nieuwe originele nummers over persoonlijke ervaringen (“Guest In The House Of The Blues”), actuele onderwerpen (“World Crisis Blues”) en ook de donkere kant van het leven (“Put That Bottle Down”).

Misschien is hij, zoals hij zegt, in zijn bloei met deze release. Maar “In My Prime” is zeker niet zomaar een herhaling van zijn eerdere werk, maar het bewijs van zijn muzikale en persoonlijke groei die hem nog jaren zal verzekeren als een betekenisvolle en opwindende bluesartiest.

Strauss is meervoudig winnaar van de German Blues Award en toert het hele jaar door met zijn internationale groep Kai Strauss & The Electric Blues All Stars.

Aanvang 15:00 uur
Zaal open: 14:30 uur
Entree: € 15,-
Reserveren kan via 0592-501226 of info@hofsteengegrolloo.nl

 

Naar aanleiding van de nieuw opgelegde maatregelen vanuit de overheid vragen we vanaf zaterdag 25 september bij binnenkomst van ons bedrijf om een coronatoegangsbewijs voor bezoekers vanaf 13 jaar, vanaf 14 jaar gecombineerd met een geldig ID (Paspoort, Identiteitskaart of Rijbewijs). Alleen bezoekers met zo’n speciaal coronatoegangsbewijs mogen worden toegelaten. Dit werkt met een QR code die je via je telefoon of een print kunt laten zien. Kinderen t/m 12 jaar worden niet gecontroleerd voor toegang tot onze zaal.

We gebruiken je coronatoegangsbewijs (samen met je ticket en identiteitsbewijs) alleen om je toegang te verlenen tot het optreden en hebben geen inzage in je persoonlijke en/of medische gegevens. Het aanmaken van een coronatoegangsbewijs is gratis. Deze kun je ophalen via de Coronacheck-app als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag hebt.

Gegevens

Datum:
20 februari 2022

Bestel hier online tickets.