Onze evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vanya Sky

25 februari 2024 om 14:30 - 17:00

Vanja Sky is het antwoord van Kroatië op Sheryl Crow en Norah Jones. Een artistieke carrière kan zich nauwelijks sneller ontwikkelen. Vijf jaar nadat ze gitaar leerde spelen, nam Vanja haar debuutalbum “Bad Penny” op met bekende artiesten uit de internationale bluesscene. Met “Woman Named Trouble” kwam de opvolger snel daarna uit. Nu is het tijd voor haar gloednieuwe album “reborn”.

De blues was oorspronkelijk de eerste vonk voor de jonge banketbakker uit Umag aan de prachtige Kroatische kust. Na het bijwonen van een concert van gitaarheld Denis Makin en zijn band “The Screaming Wheels”, was Vanja, die nauwelijks meerderjarig was, geobsedeerd door het idee dat ze haar ware roeping had gevonden in de blues en rock roots. Ze verhuisde eerst naar Zagreb om zich te verdiepen in de lokale muziekscene. Daar ontmoette ze Laurence Jones toen hij een concert gaf in Zagreb. Kort daarna begon Vanja een akoestisch duo met gitarist Eduard “Jimmy” Matesic, een van de meest prominente artiesten in Kroatië. Samen speelden ze concerten door het hele land.

Vanja werd de ontdekking en meest succesvolle nieuwkomer van de scene en is nu geen insider tip meer. Tot de hoogtepunten van haar blitzcarrière behoort de nauwe samenwerking met grootheden als Bernard Allison en Mike Zito, die beiden te horen zijn op haar debuutalbum “Bad Penny”, opgenomen in de Bessie Blues Studios in Stantonville, Tennessee, onder de handen van de Grammy-winnende producer Jim Gaines. Het daaropvolgende album “Woman Named Trouble” is veel meer rockend en werd meteen door ROCKS MAGAZIN gekozen tussen AC/DC, Deep Purple, Bob Dylan en Bruce Springsteen als een van de beste platen die in 2020 zijn uitgebracht! Vorig jaar bracht Vanja Sky een duet uit met zanger Carl Sentance, die momenteel aan de microfoon staat bij waarschijnlijk de meest succesvolle Schotse hardrockband Nazareth en bij de soloband van Deep Purple-toetsenist Don Airey. Eind 2023 brengt ze haar nieuwe album “reborn” uit, met Gerry McAvoy (Rory Gallagher) en Ric Lee (Ten Years After) als speciale gasten.

Vanja Sky is beïnvloed door Rory Gallagher, Albert King en Stevie Ray Vaughan. Van daaruit slaat ze een brug van de oude giganten van de traditionele blues naar een jeugdig publiek. Ze overtuigt met haar eigen composities, die de leavel bereiken met de hits van de huidige grootheden uit het genre. Vanja Sky is het echte werk. Met een vintage jaren tachtig geluid dat doet denken aan Joan Jett, zingt Vanja de nummers met dezelfde scherpte en toewijding als Chrissie Hynde van The Pretenders zou doen.

Vanja heeft de muzikale aanwezigheid om het op elk podium te maken. Van haar wereldtournee in de “Ruf Blues Caravan” met Bernard Allison en Mike Zito, waarvan het resultaat op indrukwekkende wijze is gepubliceerd op een live CD/DVD, tot haar eigen headline tours, sessies met Humble Pie gitarist Clem Clempson, Colosseum zanger Chris Farlowe en supports van rocklegendes UFO en Woodstock iconen Canned Heat, ontwikkelde ze haar live performance. De producer van het legendarische Duitse TV programma ROCKPALAST van WDR werd zich ook bewust van haar talent en zond een heel live concert uit waarin het uitzonderlijke Britse talent Krissy Metthews een speciale gast op gitaar was.

Ze is een veel geboekte act voor duizenden bezoekers op grote internationale festivals zoals de Rother Blues Days, Vallemaggia Magic Blues Festival, Fehmarn Festival, Moulin Blues Festival en het Rory Gallagher Tribute Festival. Vanja Sky is ook een van de meest geboekte bands op internationale motorfestivals zoals Hell’s Week of het Canta’l Rock Festival in Frankrijk. Een absolute topact die je niet mag missen!

Aanvang 15:00 uur
Zaal open: 14:30 uur
Entree: € 17,50 p.p.
Reserveren kan via 0592-501226 of reserveringen@hofsteengegrolloo.nl

Vanja Sky – Do You Wanna (Official Video) – YouTube

 

Gegevens

Datum:
25 februari 2024
Tijd:
14:30 - 17:00

Bestel hier online tickets.